Ik voel me dankbaar dat ik als werkstress-expert voor het boek ‘Minder moeten, meer leven’ werd geraadpleegd, naast o.a. Tony Crabbe (Nooit meer te druk) en Paul Loomans (Ik heb de tijd).

Annemiek Leclaire, journalist en auteur van het succesvolle NRC evergreen-artikel ‘Alleen sukkels hebben het druk’, helpt je ontploeteren in haar nieuwe boek: Minder moeten, meer leven. Vanaf de eerste pagina weet je dat je een kijkje krijgt in haar échte leven. In dit leven beschrijft ze hoe ze het afgelopen jaar naast al het moois, ploetert van kleine ramp naar grote ramp en beschrijft ze hoe ze boven water blijft. En uiteindelijk houvast vindt. Dit deelt ze. Zodat ook jij kunt koersen naar een leven waarin je kunt ontspannen in dat wat zich aandient.

Ik lees haar werk graag, omdat ik me daarna gelukkiger voel. Ze laat me als geen ander inzien hoe abnormaal al die drukte om ons heen nu is en hoe flexibel en veerkrachtig we daar ongemerkt mee omgaan. We zouden onszelf elke dag een pluim mogen geven voor het jongleren van tientallen taken op lawaaiige werkplekken in deze ‘burn-out-maatschappij’. Ik lees haar ook graag, omdat ze een uitweg biedt, die niets te maken heeft met weggaan of verdwijnen.

De kunst blijkt om midden in de stroom, de hectiek, de kleine en grote rampen, afstand te nemen. Om vanuit dat ruimere perspectief de ‘pauze’ te herkennen tussen de ene ramp en de andere ramp. En dan om in die pauze met volle teugen te ontspannen. Mede door de opbouw van het boek, de nieuwe inzichten (tijdconfetti) en prachtige, eenvoudige vragen zoals ‘wat zou je in de toekomst vaker willen doen’, rolt Annemiek uitnodigend het rode lopertje voor je uit – om minder te moeten en meer te leven.

Je kunt hier het boek direct bestellen!