Voor de 500e keer liep ik vandaag mijn zoon naar school. Of ik dacht dat het zomaar de 500e keer zou kunnen zijn. Ik houd van speciale momenten. Beter te vroeg gejuicht, dan nooit gevierd. Het is vast ergens op de wereld een gezegde.

Jesse is in de afgelopen weken onzichtbaar jarig geweest. Tuurlijk waren er vlaggetjes in huis, taart in huis, zingen in huis, cadeautjes in huis. Maar buiten was hij nog geen 10.

Nu is het de eerste dag van een nieuwe schooltijd en we slalommen langs alle vergeten fietsen die al weken in de rekken hangen. Hij duikt weg in zijn zelfgemaakte, knal-oranje mondkapje die natúúrlijk op moest. Niemand die ons ziet.

Ik pak zijn hand. Onze grip is stevig, klaar voor verrassingen. Beducht op een plotselinge sprong langs een hang-fiets, of mega-ruk aan mijn hand omdat hij zijn spiderman rugzak even goed op zijn schouder moet krijgen. Ik vraag me hoe het met de uitgestelde verjaardags-cakejes in zijn tas gesteld is. Kijk daar gaan we al, floep naar rechts. We lachen, uit balans, in balans.

We zijn bijna op het schoolplein. Hij kijkt me aan, geeft twee stevige kneepjes in mijn hand en maakt zich dan los. Op het schoolplein gelden nu andere regels.

Jesse blikt of bloost niet. Hij transformeert al jaren bij het loskoppelen van het moederschip naar die stoere boy met coole kuif. Hoezo zou alles nu opeens anders zijn? Change is his middle name.

Mijn voeten blijven netjes achter de rood-met-zwarte tape. Ik zie hem rennend zijn mondkapje naar beneden trekken, zijn tas zwaar aan zijn elleboog. Hij roept iets naar een vriendje, Spiderman schuurt genadeloos over de grond, die andere wereld binnen.

Neem jij een andere rol aan als je de werkplek binnenstapt?

En nu dan… hoe doe je dat thuis, nu je niet in de auto of trein stapt, geen plein op stormt, geen deur doorgaat? Nu je in één zucht na het ontbijt je laptop kunt openslaan?

Stap je in huis bewust je ‘werktijd’ binnen door je schoenen aan te doen? Of je notebook, lievelingspen en thermosfles klaar te zetten? Doe je even een klein dansje op ‘Working nine to five’ van Dolly Parton?

Thermosfles of dansje, het is die mind-shift van de éne naar de andere rol, die belangrijk is. Door bewust te kiezen voor een andere rol, maak je jouw keuze-kracht wakker. De kracht waarmee jij bepaalt waar je op gaat focussen.

Mensen die niet bewust deze shift maken zijn wel in beeld, maar ze zijn niet helemaal aanwezig. Je hebt ze zo in de gaten tijdens de vroege zoom-meeting van 9 uur.

Wil je meer kracht uit je dag halen? Wil je je energiek voelen en genieten van het bewust integreren van je werk in je leven? Of heb je een collega die toe is aan een energieke shift?

Onze top-coaches begeleiden je enthousiast langs onze Werkplezier-Route: een uniek model waarmee je je overtuigingen en waarden onderzoekt en op een positieve manier shift naar een compleet andere verbinding met je werk. Hier lees je meer over ons coachingsaanbod.