Ester Braat - Office RescueEster Braat – Oprichter Office Rescue

Je kunt veel meer dan je denkt.

Ik geloof dat coaching het krachtigste instrument is op weg naar groei en ontwikkeling. Bij elke grote stap in mijn leven zijn het mijn coaches die me ondersteunden bij het omgaan met de verandering en stress. En nog steeds. Zij zijn het die mij in helpen te focussen op mijn doel.

Uitdagingen genoeg: tegenwoordig verandert de wereld zo ontzettend snel dat het nauwelijks bij te benen is. En elke nieuwe situatie vraagt om nieuwe ideeën en nieuwe acties. Oude overtuigingen en oud gedrag houdt ons dan tegen, met alle gevolgen van dien.

Het loslaten van een oude manier van denken en handelen wordt makkelijker als je een goede coach naast je hebt, die laat zien hoe het óók kan.

Je hoeft geen efficiencycoach te zijn om te weten wat er speelt op de werkvloer. In je favoriete (online) boekwinkel blijft het thema stress hot: verandermanagement, leiderschap, efficiency, timemanagement en stresspreventie.

Maar het toepassen van al die kennis en de vruchten plukken van ontspannen en succesvol werken is een tweede.  Als elk probleem was opgelost na het lezen van een boek, artikel of tip, zag de wereld er heel anders uit.

Coaches zijn er niet voor niets.

Waarom worstelt half Nederland elke week opnieuw met werkdruk? Omdat we niet gewend zijn hulp in te schakelen voor iets dat zo ‘normaal’ lijkt, namelijk gewoon lekker je werk doen.

Mijn missie is dat iedereen met een werkplek gewoon lekker werkt zonder stress en topprestaties neerzet vanuit inspiratie en plezier.

Daarom heb ik me als coach gespecialiseerd in werkstress, efficiency en aandachtsmanagement. Vanaf de start van Office Rescue in 2003 heb ik nooit één methode centraal gesteld. Alleen het te boeken resultaat stond centraal. Om dat te behalen combineerde ik technieken uit de mindmanagement, timemanagement, NLP, Transactionele Analyse en positieve psychologie.

Het is mijn overtuiging dat de juiste mix van coaching, mindmanagement en kleine, krachtige oefeningen inspireert tot het uitproberen van nieuw gedrag. Zodra de werkstress omlaag gaat en het werkplezier omhoog komt er als vanzelf ruimte om dit constructieve gedrag te omarmen en eigen te maken.

Inmiddels heeft deze manier van coachen vorm gekregen in de Office Rescue methode. Lees hier meer over deze methode >