We waren net uit de trein gesprongen en stonden nu bij het grote informatiebord waarop alle vluchttijden werden weergegeven.

Maar wáár stond onze vlucht?

Het was de hele middag haasten geweest. Mijn vriend Thijs en ik hadden vier dagen genoten van een training Personal Power in een congrescentrum bij Londen. Tony Robbins had ons op enorm feestelijke, energieke begeleiding getrakteerd – nou ja, getrakteerd – en we keken met een compleet frisse blik de wereld in.

Een wereld vol nieuwe wegen en kansen voor het grijpen.

Thuis in Amsterdam hadden we in wild moment de training geboekt. Dat was nogal een investering, dus even slikken, en dan nog een vlucht en hotel erbij. Maar ik droomde er al zo lang van om met Thijs een training van deze positiviteitsgoeroe te volgen.

En in die dromen zat ik nooit achteraan in de zaal… VIP-kaartjes dus. Zo’n droom is er niet voor niets. We zouden vooraan zitten in het spektakel met tienduizend deelnemers.

Toen was er van ons spaargeld nog een mini-bedrag over om vliegtickets te kopen. En met lang speurwerk van Thijs lukte het: heen via het éne onbekende vliegveld, en terug via een ander onbekend vliegveld.

En daar stonden we nu uit te vogelen naar welke gate we moesten.

We zouden om 16:45 uur vertrekken, en het was nu 16:10 uur. Waarom stond onze vlucht nog niet aangegeven? Thijs had de tickets in zijn handen, en ik keek over zijn schouder mee. Toen zag ik het.

“Eh- Thijs… we staan nu op London Gatwick Airport, toch?”
“Ja,” zei Thijs, terwijl hij naar het bord bleef turen.
“Maar de tickets, daar staat Londen Luton Airport op.”

Bam. Ja, inderdaad – Luton Airport. Ongeloof, ontreddering en dan… een uitgelezen moment voor een flinke ruzie?

Maar wij kwamen als verse oliebollen uit de frituur van Tony Robbins rollen, en ik zei: “Als we er nou eens géén punt van maken?” Wat als we nu eens gewoon konden blijven nagenieten van die top-training? Nieuwe tickets kopen. Ons met frisse moed niet druk maken over deze kostbare vergissing? Goed idee, eigenlijk!

Kijk, zomaar een lichter leven.

En Thijs grapte opgelucht: “Ergens op Luton Airport worden we nu omgeroepen, echt wel VIP!”

Ook zin in een lichter leven? Mis je rust in je hoofd, concentratie of slagkracht? Een gesprek met één van onze topcoaches (op je werkplek of online) kan het begin zijn van een nieuwe manier van werken.

Wij zijn in ons werk ook dol op slagkracht en resultaat. Vandaar dat we in de afgelopen jaren met onze eigen, unieke methode werken: de Werkplezier-Route. Dit is een positief, verbindend model waarmee je je overtuigingen en waarden onderzoekt en een nieuwe weg slaat naar verbinding met je werk.

Wil je ook minder werkstress en meer werkplezier? Hier lees je over hoe je van start kunt gaan met één van onze topcoaches.