De online werkplezier-training voor superhelden in organisaties.

Stop met het blussen van kantoorbrandjes, ontdek je verborgen superpowers en

verbaas je over niets.

Heb je het hélemaal gehad met de werk-privé-puzzel?

Ben je continu je aandacht aan het verdelen en kom je niet tot rust? Wil je meer genieten van je dag, maar slopen die kantooruren je langzaam maar zeker? Zit je na het avondeten uitgeblust op de bank?

Natuurlijk is werken zinvol. Je komt als professional uit de verf en je briljante ideeën worden toegejuicht. Bovendien verrijkt een job je leven, anders ben je straks alleen nog maar aan het schoonmaken, toeten boenen en lego-blokjes opruimen. Maar als aan dat geploeter geen einde komt, glipt de rijkdom door je vingers.

Hoe zou het zijn als je stopt met het te grabbel gooien van je energie en een nieuwe bron aanboort? Als je energie kunt genereren tijdens de werkdag?

Dan verandert alles. Je mooiste aandacht blijft gewoon beschikbaar, op de werkdag en na de werkdag. Zo kun je al die leuke dingen doen, zoals topprestaties neerzetten en met volle teugen genieten van je werk én je leven.

ESTER BRAAT ontwikkelde de Werkplezier-Route en heeft inmiddels 1000-en deelnemers succesvol op weg geholpen naar ‘Elke dag een Topdag!’

  • Ontdek hoe je Topdagen verwelkomt en voor al die halfgare werkdagen de deur sluit.

  • Hoe je op drukke kantoordagen bakken energie overhoudt voor in je vrije tijd.

  • Ontdek hoe je ongewoon lekker werkt en uit de valkuil van werkstress blijft .

  • Krijg kantoor-survival-technieken zodat je in alle extreme situaties opgeladen blijft.

  • Stap een ander leven binnen waarin werk en privé elkaar niet verzwakken, maar versterken.

  • Stel je vragen persoonlijk aan Ester Braat in speciale Questions & Answers meetings.

  • Ontdek hoe jou gaat lukken waar al je collega’s mee worstelen: ontspannen, plezier hebben en opladen tijdens een drukke werkdag.

Beste superheld,

Toen ik Micha voor de eerste keer sprak, zag ik een uitgebluste manager die gebukt ging onder werkstress.

Micha was een echte goedzak met een ‘niet lullen maar poetsen’ instelling. Hij was al jaren manager van een succesvol productieteam. Een superheld, omdat hij bleef doorgaan ondanks de werkdruk. Maar sinds een maand kwam hij niet meer vooruit.

“Vroeger,” zei hij, “had ik zin in de dag. We ontbeten met z’n vieren. Ik maakte zelf muesli uit de oven, dat vonden mijn zoons lekker. Maar nu, als ik wakker word, ligt de dag als een klomp voor me. Ik heb er geen lol meer in,” zuchtte hij.

“Alles voelt te veel. Het is net of ik mezelf kwijt ben”.

Hij vertelde dat hij een half jaar geleden pijn kreeg in zijn nek en rug. Soms kreeg hij hoofdpijn op het werk, dan slikte hij pijnstillers en ging weer door.

“Wat zou jou nu helpen?” vroeg ik hem.

“Na de werkdag wil ik alleen nog maar op de bank liggen. Maar Jimmie, mijn zoontje van acht laat me de laatste tijd niet met rust. Hij vraagt of ik hem voorlees, of ik kom voetballen, of ik zijn veters vast wil maken. Zijn veters! Hij is acht en kan dat allang zelf. Zo voor het avondeten kan ik dat er niet bij hebben.”

Voorkom dat je een ongelukkige superheld wordt

Ik dacht na en zei: “Je vertelt me net dat je jezelf een beetje kwijt bent. Kan het zijn dat Jimmie jou ook een beetje kwijt is? Dat hij daarom graag bij jou wil zijn, omdat dat hij je mist?”

Micha keek me aan en ik zag iets gebeuren in zijn vermoeide ogen. Deze lieve manager, die elke dag zijn beste energie op zijn werk verloor.

Hij probeerde het allemaal vol te houden en voelde zich verantwoordelijk voor zijn werk, maar had genoeg van uitzichtloos brandjes blussen.

“Hoe zou het zijn,” vroeg ik, “als je een stap maakt in een compleet andere richting, zodat je na een lekkere werkdag nog energie over hebt om met Jimmie te spelen?”

De stap die Micha toen gemaakt heeft, is vandaag voor iedereen beschikbaar.

Werkplezier is niet voor watjes – maar voor superhelden.

In het laatste onderzoek van TNO komt naar voren dat de 17% van de werkenden op dit moment te maken heeft met burn-out klachten en dat 44% behoefte heeft aan maatregelen aangaande werkstress en werkdruk. Deze percentages stijgen de afgelopen 10 jaar gestaag.

Hoe ik de missing link naar werkplezier vond

Babette draaide zich opeens om, en schreeuwde met tranen in haar ogen: “Je begrijpt het gewoon niet!” Ik schrok me dood.

Deze prachtige, intelligente vrouw en moeder van twee kinderen zat er helemaal door heen. Ze was als hoofd van een afdeling altijd aan het hollen en vliegen. Nu had ze al maanden last van hoofdpijn en pijn in haar schouders.

“Ik heb gewoon een heel leuke, drukke baan,” zei Babette en zuchtte diep. Toen ze gekalmeerd was, legde ik mijn hand op haar arm en zei: “Ik denk dat je gelijk hebt. Ik begrijp het niet.”

Ik was haar fysiotherapeut.

Vroeger wilde ik stress-counselor worden, maar die opleiding bestond nog niet in het jaar dat ik mijn VWO-diploma haalde. Dus vandaar… fysiotherapie. Nu behandelde ik managers, advocaten, professionals. De één na de ander: rugpijn, hoofdpijn, nekpijn. En veel van hen waren ook nog eens vader of moeder, net als Babette. Ik zei keek haar aan en zei:

“Maar als er niets verandert op je werk, wat zijn wij dan hier aan het doen?”

Dit was zo’n ommekeer. Ik moest het anders aanpakken.

Zes weken later had ik een kantoorbaan én me ingeschreven voor een driejarige opleiding tot coach en trainer.

Ik ondervond werkstress aan den lijve als projectmanager en verslond het éne na het andere boek over stress, burn-out, high-performance, mindmanagement én timemanagement. En toen ik mijn coachingsdiploma ontving, richtte ik mijn eigen bedrijf op: Office Rescue.

Tja, en daar verscheen een gloednieuw dilemma.

Mijn ene groep klanten hunkerde naar timemanagement-tips. Ze hadden last van werkdruk en hadden meer tijd nodig. Maar ik wist dat de vrijgekomen tijd zich weer zou vullen met andere acties, en ze het alleen maar drukker zouden krijgen.

Mijn andere groep klanten snakte naar rust en voldoening. Ze hadden veel te lang doorgebuffeld en wilden maar één ding: vooral niet burn-out raken. Eenmaal verlost van werkstress, waren zij tevreden. Maar ik niet!

Kunnen ontspannen is een mooie eigenschap maar eh…hoe blijf je relaxt midden in de hectiek? Er moesten toch deadlines worden gehaald en waardevolle output geleverd?

Op je werk wordt er wel iets van je verwacht!

Linksom of rechtsom wilde ik die twee werelden bij elkaar brengen, die code kraken. Ik coachte klanten, werd zelf moeder en verslond meer dan 200 boeken op zoek naar de beste technieken. Technieken voor échte mensen die met stress te maken hadden en niet alleen voor miljonairs, celebrities of CEO’s met drie secretaresses.

En ergens tussen de kredietcrisis, een verbouwing en een gestolen fiets in, besloot ik een essentieel element in mijn aanpak te centreren.

Alles viel op zijn plek: de code was gekraakt.

Mijn methode kreeg diezelfde dag een naam: De Werkplezier-Route. En dit zijn fragmenten uit de eerste mailtjes die ik kreeg:

“Ester, ik heb voor het eerst in twee jaar van mijn weekeind kunnen genieten, heel veel dank.”

“Dit was levensveranderend. En ik had dit veel eerder moeten doen.”

“Het kwartje viel, ik heb gedaan wat wij besproken hebben en mijn leidinggevende is akkoord. Ik krijg nu wél die functie.”

“Eindelijk kan ik meters maken met mijn projecten en daarna … ben ik nog steeds fit, lekker met mijn kids aan het kokkerellen. Ik loop niet meer de hele tijd meer te piekeren.”

Inmiddels is het leven nóg voller en onrustiger geworden. Daarom is ontspannen en opladen tijdens een drukke werkdag, een echte kunst geworden.

Een kunst die jij nu ook kunt leren, online (dus écht NU), want we lanceren onze online werkpleziertraining.

Reacties van klanten

Onder andere: Gemeente Alkmaar, Gemeente Dronten, De Groene Zuster en De Nationale Ombudsman.

Ik heb een innerlijk kompas gekregen en daar was ik eigenlijk al heel lang naar op zoek.

Heleen, Beleidsmedewerker

Eerst dacht ik, werkplezier kún je niet online leren. Maar Ester doet het gewoon! Ze pakt dit thema bij de lurven en ik moet altijd ontzettend lachen om haar video’s.

Marco, Coördinator

Ik wilde plezier in mijn werk terug. Vroeger had ik dat, maar ik was het vertrouwen kwijt in de dingen die ik goed kon en goed deed. Wat mij echt hielp in deze training was het deel over negatieve gedachten parkeren. En dan te benoemen wat er wél lukt, een ander perspectief opzoeken. Dat heeft iets in mij vrijgemaakt en ik heb de ene na de andere heerlijke werkdag.

Frits, Teammanager

Ik wist dat het video’s waren, maar ik had meteen door: ik zit op een goed spoor. Hier ga ik iets aan hebben. En dat was ook zo. Mijn positieve focus is sterker geworden. Nu denk ik: ‘een incident is nog geen probleem, en een probleem is nog geen ramp. En bij een ramp vertrouw ik op mijn leiderschap-skills’.

Wendy, Adviseur

De drukte op mijn werk vloog me naar mijn keel, maar na deze training kijk ik er compleet anders tegenaan. Dus 180 graden anders. Mijn gevaarlijke superpower en hoe ik die het best in kan zetten heeft mij ontzettend geholpen. Ik heb nu een andere focus, en maak andere keuzes in wat ik doe, op het werk en thuis. Ik rond zaken makkelijker af, heb veel meer energie en … mijn ‘zin om te werken’ is terug van weggeweest.

Richard, Communicatie medewerker

Door de oefening met ‘de magische cirkel van tijd’ zag ik goed in hoe bizar veel tijd ik heen en weer ren en alle bordjes omhoog probeer te houden. En dat de oplossing in een andere hoek ligt. Het kostte me daarna bijna geen moeite om anders om te gaan met mijn projecten. Het bijkomstige resultaat is dat mijn hoofd weer helder is en dat ik bij het avondeten met mijn gezin weer ‘aanwezig ben’.

Sharon, HR-medewerker

Ik baalde dat ik zoveel in de avonden én het weekeind werkte. En als ik niet werkte, voelde ik me schuldig. Zo, dat doe ik dus niet meer, omdat ik nu niet alleen wéét, maar ook begrijp dat ik daarmee mijn eigen glazen ingooi. Er komt trouwens nu véél meer uit mijn handen, maar ik zorg ook veel beter voor mezelf.

Jur, IT medewerker

Ik ben dol op eye-openers en van die ‘aha-momenten’. Maar ik ben ook andere dingen gaan doen, kleine en grote dingen. En me vooral gaan afvragen waarom ik ze doe! Ik vond het een heerlijke structuur om in te leren, en dat geeft mij weer energie.

Susan, Projectmanager

Wat krijg je als je meedoet

Na je aanmelding krijg je direct toegang tot de online werkpleziertraining en kun je meteen van start:

Deze werkplezier training bestaat uit zeven onderdelen

1. Werkplezier is jouw #1 job.

Genieten van wat goed gaat klinkt makkelijk. Maar hoe doe je dat dan én hoe zorg je ervoor dat het écht makkelijker gaat? Je gaat je brein voorbereiden om op een andere manier te denken, maar ook om op een andere manier te doen.

2. Vind de beste manier om uit de verf te komen met je superpowers.

Talenten zijn bijzondere dingen. Hoe zet je ze slim in én welk supertalent haalt jou steeds onderuit op spannende momenten?

3. Een nieuwe bron van energie.

Ontdek jouw vier batterijen en hoe je deze altijd opgeladen houdt.

4. Maak korte metten met de grootste energie-slurper.

Hoe je negativiteit parkeert en positiviteit een eerlijke kans geeft.

5. Echt je allerleukste doelen realiseren, wat iemand daar ook van vindt.

Hoe je moeiteloos om al die kantoorbrandjes heen slalomt en lachend je doel bereikt.

6. Je lost de werk-privé-puzzel op en ervaart een overvloed van tijd.

Ondanks al het gedoe om je heen maak je met gemak keuzes zonder schuldgevoel.

7. Kracht van reflectie: leren inchecken en uitchecken.

Je maakt de overstap van ‘geleefd worden’ naar genieten van je Topdag.

PLUS: 6x online Q&A inspiratiesessie gegeven door Ester Braat

PLUS: 3x Bonus

Zodra je de online training hebt afgerond krijg je kosteloos toegang tot 3 extra mini-trainingen.

Bonus 1: Dagplanning voor winnaars

€ 97,-

Hoe je je grens bewaakt én toch flexibel blijft binnen je eigen dagstructuur, zodat je nooit meer leegloopt achter je computer. Je krijgt handvatten op dag- en uurniveau.

Bonus 2: Doorbreek de Vicieuze Cirkel van Werkstress

€ 97,-

Doorbreek de Vicieuze Cirkel van We